Fysiotherapie

Fysiotherapie Veendam helpt je goed en snel weer pijnvrij bewegen!

Fysiotherapiebehandelingen zijn erop gericht om je weer zo goed mogelijk te laten functioneren in je woon-, werk- en leefomgeving. Daarbij richten wij ons op de gevolgen die klachten kunnen hebben voor je houding en beweging.

We werken met een heldere herstelmethode die bestaat uit vier stappen. Allereerst verhelpen we onderliggende problemen met gewichten en spieren. Daarna werken we samen met oefentherapie aan het versterken van het bewegingsapparaat. Tot slot proberen we in overleg met jou te bepalen hoe we terugval kunnen voorkomen.

Gewrichten

De oorzaak van veel bewegingsproblemen kan in de gewrichten worden gevonden. Het losmaken van spieren of uitvoeren van oefeningen lost slechts tijdelijk problemen op, als niet eerst de onderliggende oorzaak is gevonden en verholpen.
Binnen Fysiotherapie Veendam is uitgebreide kennis van de gewrichten en manuele therapie aanwezig. Dit stelt ons in staat om te bepalen of problemen hun oorzaak in de gewrichten vinden, en zoja, deze problemen te verhelpen.

1

Spieren

Pijnvrij en soepel kunnen bewegen is lang niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het menselijk lichaam heeft een bijzonder complex bewegingsapparaat dat soms ernstig gehinderd kan zijn. Problemen in de spieren worden vaak veroorzaakt door overbelasting, stress of een verkeerde (werk)houding.
Er zijn zeer uiteenlopende klachten die betrekking hebben op de spieren. Het komt regelmatig voor dat massage- en rektechnieken de beste oplossing bieden. Maar ook als dat niet het geval is, zijn onze fysiotherapeuten uitgerust met kennis en apparatuur waarmee de klachten kunnen worden verholpen.
Als problemen niet van buitenaf te zien of voelen zijn, kan het zijn dat de fysiotherapeut een echoapparaat gebruikt om pezen, kapsels, slijmbeurzen en spieren te onderzoeken en zo het probleem in kaart te brengen. Onze praktijk is ook toegerust met oplossingen voor specifieke problemen zoals Shockwavetherapie of Dry Needling.

2

Oefeningen

Een belangrijk en bekend onderdeel van de fysiotherapie is oefentherapie. Hierbij voert de patiënt bewegingsoefeningen uit onder begeleiding van de fysiotherapeut. Deze oefeningen kunnen bijdragen aan het versterken van de spierkracht, het werken aan de houding of het verbeteren van het evenwicht in het lichaam. Ook wordt oefentherapie gebruikt voor ontspanning of voor het verbeteren van de ademhalingstechniek.

Bij Fysiotherapie Veendam kunt u oefenen in onze eigen fitnessruimte, daarnaast worden vaak oefeningen aangeboden die ook thuis kunnen worden uitgevoerd. Het komt voor dat oefentherapie wordt gecombineerd met aanvullende therapieën zoals massage.

3

Voorkomen

Je verlaat onze praktijk als de behandelingen succesvol zijn geweest, en je weer pijnvrij kunt bewegen. Dat houden we natuurlijk graag zo!
Daarom beoordelen we samen met jou, wat je klachten heeft veroorzaakt. Kunnen die factoren worden weggenomen, of is er een kans dat je binnen korte tijd dezelfde klachten weer zult ondervinden? Samen bespreken we de mogelijkheden om de kans op terugval zoveel mogelijk te verkleinen.

4

Vertrouwd & dichtbij

Kies voor jouw fysiotherapie specialisten. Uitgebreide expertise, alle behandelingen en voorzien van een eigen fitnessruimte.

Afspraak inplannen

“Fysiotherapie Veendam heeft mij geweldig geholpen”

Ik was al een behoorlijke tijd bekend met pijn onder in mijn rug. Totdat het op een gegeven moment erger werd en ik nergens meer lekker zat of lag, toen heb ik een afspraak gemaakt.

Wat ik erg prettig vond was dat jullie vertelden hoe er wordt gewerkt en ik een duidelijk behandelplan kreeg. De fysiotherapeut heeft me in een aantal afspraken ook helemaal van mijn klachten afgeholpen, waarvoor grote dank!

– Dhr. Van Beek (rugklachten), 51 jaar

Goed en pijnvrij bewegen

Met het begrip fysiotherapie wordt een methode van behandeling bedoeld voor klachten aan het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat van het menselijk lichaam bestaat uit banden, spieren, zenuwen en gewrichten. Deze vormen samen een complex geheel dat op een prachtige wijze samenwerkt, waardoor jij kunt bewegen. Soms is een kleine verstoring al genoeg om dit complexe geheel te verstoren: je kunt dan niet goed bewegen en hebt pijnklachten. Fysiotherapie is een methode om deze klachten te verhelpen.

Een behandeling bij de fysiotherapeut

Als je pijnklachten in het bewegingsapparaat ervaart, biedt de fysiotherapeut mogelijk een oplossing. Er wordt dan gewerkt aan het beter laten functioneren van het geheel van spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Hiervoor hebben we een duidelijke vierstappenmethode en diverse specialisaties.

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

Het komt voor dat de huisarts naar de fysiotherapeut verwijst, maar voor de fysiotherapeut heb je geen verwijzing van de huisarts nodig: je kunt altijd zelf direct contact opnemen of een afspraak inplannen.

In de basiszorgverzekering is geen fysiotherapie opgenomen, behalve voor patiënten met een chronische klacht zoals MS, ALS, Reuma of Polyneuropathie. Wel bieden zorgverzekeraars aanvullende pakketten aan waarin fysiotherapie is opgenomen. Ook kun je ervoor kiezen de behandelingen zelf te betalen. Je fysiotherapeut kan tijdens de eerste behandeling een schatting geven van hoeveel behandelingen naar verwachting nodig zijn om de klachten te kunnen verhelpen.

Start je herstel

Wil jij een afspraak plannen bij dé fysiotherapiepraktijk van Veendam?
Kies nu een datum en tijd en start je herstel!

Afspraak maken