Rugklachten


Heeft u last van rugklachten? Fysiotherapie Veendam werkt samen met rugspecialisten om u zo goed mogelijk te behandelen.

 

Van aspecifieke naar specifieke rugklachten: de juiste diagnose!

Rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten. Veel mensen hebben er vroeg of laat mee te maken en dikwijls is er geen duidelijk aanwijsbare oorzaak. We spreken dan over aspecifieke rugklachten. 

De eerste stap naar een goede behandeling is het stellen van de juiste diagnose. Zo wordt een aspecifieke rugklacht een specifieke rugklacht en kan de behandeling afgestemd worden op de oorzaak.

 

Bij Fysiotherapie Veendam hebben wij voldoende kennis, kunde en ervaring in huis om een juiste diagnose te stellen. Indien nodig werken wij samen met specialisten op het gebied van rugklachten, zoals het UMCG Wervelkolomcentrum, het Martini Ziekenhuis en het Sportmedisch Adviescentrum.

 

Veelvoorkomende rugklachten zijn:

Lage rugklachten

SI-klachten

Bekkenklachten
Discogene Klachten Spit Lumbago
Ischias Hernia Spondylose

Behandeling afstemmen op oorzaak

Na het stellen van de diagnose kunnen we starten met de juiste behandeling voor uw rugklachten. Wanneer de gewrichten van de wervelkolom niet goed bewegen, kan manuele therapie of mulligantherapie uitkomst bieden. Als het probleem zich situeert ter hoogte van de spieren, is een triggerpointbehandeling of een dry needling-behandeling een geschikte therapie om de spieren weer goed te laten samenwerken en de bewegingen van de rug gecontroleerd te kunnen uitvoeren. Ook oefeningen en trainingen kunnen u helpen om uw rugprobleem onder controle te krijgen.

 

Voor al uw rugproblemen één adres: Fysiotherapie Veendam! Wij gaan op zoek naar de oorzaak van uw klachten en zorgen voor een aangepaste behandeling.

 

Fysiotherapie Veendam biedt u volgende behandelmethoden aan:

Indien nodig zijn deze therapiesessies ook aan huis mogelijk!

 

Bij Fysiotherapie Veendam is een afspraak snel gemaakt ...