Pascal Remminga

Fysiotherapeut en Manueel therapeut

In 2015 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond in Veendam. Voor en tijdens de opleiding fysiotherapie heb ik op nationaal niveau de 400 meter mogen hardlopen en hieruit is dan ook de interesse ontstaan in het omgaan en behandelen van blessures om zo optimaal mogelijk te presteren. Op dit moment ben ik gestopt met het hardlopen op nationaal niveau en ben ik mij gaan focussen op het hardlopen van ultramarathons (50km+) en wielrennen, wat weer een hele andere opbouw van training vraagt.

Na de opleiding ben ik aan het werk gegaan als fysiotherapeut en heb ik mij ontwikkeld op een breed scala aan orthopedische klachten (klachten aan gewrichten en spieren). In 2018 ben ik gestart met de masteropleiding musculoskeletaal. Deze master combineert de specialisaties sportfysiotherapie en manuele therapie, waarbij ik heb gekozen voor het uitstroomprofiel manuele therapie. Als manueel therapeut word je expert op het gebied van bewegingsgerelateerde problemen van zowel gewrichten, spieren als zenuwen. Met het gebruik van recente wetenschappelijke literatuur, zullen we zorgen dat er een juiste diagnose wordt gesteld en dat de juiste behandeling wordt ingezet.

Als therapeut vind ik het belangrijk dat u zelf inzicht krijgt in de mogelijke ontstaanswijze van klacht(en), de diagnose en welke effecten u van de behandeling of oefeningen mag verwachten.

U kunt bij mij terecht voor klachten aan spieren, gewrichten en zenuwen welke mogelijk geleidelijk, acuut of na een operatie zijn ontstaan. Ik zou ook graag met u mee willen denken bij langdurige of chronische klachten om te kijken of er nog mogelijkheden voor u zijn tot eventuele verbetering of vermindering van achteruitgang.

Pascal Remminga - Fysiotherapie Veendam