Dry Needling

Dry Needling praktijk in Veendam

Dry needling is een behandelmethode met dunne naaldjes die behoorlijk snel en effectief is. Effectieve Dry Needling? Fysiotherapie Veendam weet er alles van!

Wil je weten wat dry needling voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Veendam. Onze specialisten in de buurt staan klaar om je te helpen.

Fysiotherapie Veendam: Dry Needling Specialist Veendam

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die Dry Needling specifiek voor jou kan bieden? Neem vrijblijvend contact op met onze fysiotherapeuten.

Afspraak inplannen

Waarom Dry Needling

Wanneer kiest een fysiotherapeut ervoor om met dry needling te behandelen? Dit hangt sterk van de klachten van de individuele patiënt af.
Bij deze behandeling worden dunne naaldjes geprikt in de pijnlijke speerknoopjes. Dit heeft als resultaat dat verharde spieren gaan ontspannen. Na het ontspannen van de spier kan de beweeglijkheid van het gewricht verbeterd worden in het verloop van de spierrichting.

Ga naar opleiding en accreditaties

Wanneer is Dry Needling interessant?

Dry needling wordt vaak toepast bij:

  • (Chronische) pijnklachten
  • Nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn
  • RSI-klachten
  • Spanningsklachten
  • Fibromyalgieklachten
  • Lage rugklachten
  • Andere langdurige spierklachten

Naalden

Bent je bang voor naalden? Dit komt vaak voor en is begrijpelijk. De naalden van Dry Needling zijn ragfijn, en echt niet te vergelijken met de “naald” zoals je die bijvoorbeeld van vaccinaties herkent. Bij het inbrengen van de naald komt het voor dat spieren wat aantrekken, dit voelt als kramp. Dit is kortdurend, in een ogenblik ontspant de spier zich weer.
De meeste mensen zijn in het begin een beetje zenuwachtig, maar achteraf zeer tevreden over de behandeling en het snelle resultaat.

Erkende behandelmethode

De ‘beroepsomschrijving fysiotherapie’ bevat sinds 2007 Dry Needling. Deze behandeling is dan ook geaccrediteerd door het KNGF en ook door het Keurmerk. Van revalidatiecentra tot (top)sport wordt deze effectieve behandeling toegepast.

Kosten & Tarieven van Dry Needling

Dry needling is een krachtige, maar desondanks relatief goedkope behandeling. Wil je weten of Dry Needling vergoed wordt door uw zorgverzekeraar? Lees dan ons kosten- en vergoedingenoverzicht.

Ga naar tarieven en vergoeding

Afspraak maken

Meld je direct aan om een afspraak te maken bij dé Dry Needling specialisten van Veendam.

Afspraak inplannen