Echografie

Echografisch onderzoek door de fysiotherapeut

Echografie is veelal bekend van de echo’s van een zwangere vrouw. Fysiotherapie Veendam maakt ook gebruik van echo-onderzoek, om een beeld te krijgen van de ‘zachte’ weefsels. Denk hierbij aan spieren, pezen, slijmbeurzen en kapsels.

Effectieve echografie? Fysiotherapie Veendam weet er alles van!

Wil jij weten wat echografie voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Veendam. Onze specialisten in de buurt staan klaar om jou te helpen.

Echografie - Fysiotherapie Veendam

Echografisch onderzoek bij Fysiotherapie Veendam

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Echografie? Neem vrijblijvend contact op met onze fysiotherapeuten.

Afspraak inplannen

Meer duidelijkheid

Met echo-onderzoek kan al snel en duidelijk een beeld van de klachten worden gegeven. Een echo geeft een beeld vanaf de binnenkant van het pijnlijke gebied. Dat is prettig, omdat aan de buitenkant niet alles zichtbaar of voelbaar is. De diagnose van een klacht is met een echo zeer nauwkeurig, waarbij bepaalde veroorzakers van een klacht ook uitgesloten kunnen worden. Hiermee kan een behandeling zich beter richten op de klacht, in plaats van op het bestrijden van symptomen.

Ga naar opleiding en accreditaties

Toepassingen van echografie

Fysiotherapie Veendam gebruikt echografisch onderzoek wanneer meer inzicht nodig is in de volgende situaties/klachten:

  • Spierblessures
  • Peesblessures (bijvoorbeeld een gescheurde pees of bij verkalking)
  • Onderzoek naar cystes
  • Scheurtjes in of verrekking van gewrichtskapsel of banden
  • Als hulpmiddel bij het trainen van rompstabiliteit bij lage rugklachten

Hoe verloopt een echografisch onderzoek?

De fysiotherapeut plaatst de onderzoekskop van het echo-apparaat op de huid. Het apparaat zendt ultrageluidsgolven het lichaam in, die je zelf niet waar kan nemen. De geluidsgolven kaatsen vervolgens terug naar het echo-apparaat. De computer zet deze geluidsgolven om naar een zwart-wit beeld, de echo, die vervolgens zichtbaar is op het scherm. Aan de hand van de beelden stelt de fysiotherapeut de diagnose van uw klacht en maakt hij een behandelplan.

Kosten van Echografie

Er geen meerprijs voor echografisch onderzoek, je betaalt alleen de eventuele kosten van je fysiotherapiebehandeling. Indien je verzekerd bent voor fysiotherapie, dan vergoedt de verzekeraar het echografisch onderzoek vanuit het aanvullende pakket. Als dit niet het geval is, dan betaal bij Fysiotherapie Veendam alleen de reguliere kosten van een fysiotherapiebehandeling.

Afspraak maken

Benieuwd of echografie ook iets voor uw klacht kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op of maak een afspraak met één van onze therapeuten.

Afspraak inplannen