Oedeemtherapie

Oedeemtherapie

Heeft u oedeemklachten? Bij Fysiotherapie Veendam is behandeling van oedeemklachten (lymfeoedeem) van zowel type 1 als type 2 mogelijk.

Effectieve oedeemtherapie? Fysiotherapie Veendam weet er alles van!

Wilt u weten wat oedeemtherapie voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Fysiotherapie Veendam. Onze specialisten in de buurt staan klaar om u te helpen.

Fysiotherapie Veendam: Oedeemtherapie Specialist Veendam

    Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van oedeemtherapie voor jouw specifieke situatie? Neem vrijblijvend contact op met onze fysiotherapeuten.

Afspraak inplannen

Waarom Oedeemtherapie?

Oedeem Therapie is een therapie om vocht wat in het lichaam zich ophoopt (lymfoedeem), te kunnen verminderen. Lymfoedeem kan ontstaan door chemotherapie, bestralingen, operaties of ongevallen, dit noemen we type 2 oedeem. Lymfoedeem kan ook ontstaan door een erfelijke afwijking, dit is type 1 oedeem. Bij oedeemtherapie kunnen we zowel type 1 als type 2 behandelen.

Bij lymfoedeem is er sprake van zwelling van weefsel, waardoor er verschillende klachten kunnen ontstaan in de vorm van bewegingsbeperking, pijn of een zwaar gevoel. Om deze klachten te verminderen zijn er binnen de oedeemtherapie verschillende behandelingen mogelijk in de vorm van massagetechnieken, oefeningen, compressietherapie en litteken behandelingen. Tijdens de intake zullen we beide kijken naar de klacht(en) en bekijken we welke behandelingen nodig zijn om het doel te kunnen bereiken. 

Afspraak inplannen

Plan direct een afspraak bij de meest gespecialiseerde Oedeemtherapie praktijk van Veendam.

Afspraak inplannen